Cel de-al XVI-lea Congres Naţional de Pediatrie, cu participare internaţională, se va desfășura în perioada 27-30 septembrie 2023, la Centrul International de Conferinte Sinaia (fostul Casino Sinaia).

Având în vedere tradiția acestui eveniment care se desfășoară o dată la doi ani şi importanţa acordată evenimentului de pediatrii din întreaga ţară, formatul din acest an va fi organizat în exclusivitate cu prezență fizică.

Tema principală a congresului este „Progrese în Pediatria Practică”, evenimentul științific va reuni experți în domeniul pediatriei și specialităților conexe, din țară și din afara țării. În prima zi a congresului, in deschidere, vor avea loc sectiuni speciale tip curs, dedicate in special medicilor tineri, cu o bogată ofertă educațională ce abordează domenii de larg interes precum: Pneumologie pediatrică, Hepatologie pediatrică, Alergologie pediatrică, Endocrinologie pediatrică, Chirurgie și Ortopedie pediatrică.

Acest eveniment de anvergură reuneşte personalităţi marcante ale pediatriei contemporane, reprezentând garanţia calităţii știinţifice a acestei manifestări.

Începând cu data de 27 septembrie, timp de 4 zile, in cadrul unui program foarte dens, specialiști in domeniu vor susține prelegeri și dezbateri pro/contra care vor aborda subiecte actuale de interes ale comunității științifice naționale și internaționale. In plus, vor fi sustinute prelegeri, conferințe, se vor discuta rezultate ale cercetărilor individuale dar și situații practice deosebite.

Vor fi organizate două simpozioane importante Româno-Italian prin implicarea Societății Italo-Române de pediatrie și Turco-Române la care vor fi invitate personalități științifice de prestigiu.

Participanții la congres, medici pediatrii sau cu alte specialități conexe, vor avea ocazia de a se perfecționa din punct de vedere professional si nu in ultimul rand, de a se întâlni cu colegi din țară și din străinătate într-o atmosferă plăcută, pe durata sesiunilor stiintifice științifice și în cursul serilor dedicate întâlnirilor colegiale.

 

Sursa: Eventsmax.ro