IASCO.jpgIn perioada 9 – 12 aprilie 2008 se va desfasura in Bucuresti, la Institutul National de Statistica, al X-lea Simpozion al Sectiunii Romane IASGO (Asociatia Internationala a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor), insotit de Cursul de Formare Continua al Sectiunii Romane IASGO – cu tema Chirurgia Radicala in Cancerul Gastric – si de Primul Curs al ISSO (Scoala Internationala de Chirurgie Oncologica) – cu tema Tumori Maligne Hepato-Bilio-Pancreatice.

Manifestarea cuprinde conferinte, transmisii in direct, dezbateri ale tehnicilor medicale de ultima generatie, expozitie medicala specializata, cursuri de formare.

Simpozionul este organizat de Societatea Romana de Chirurgie, Sectiunea Romana a IASGO, Fundatia pentru Chirurgia Ficatului, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. Printre temele abordate in cadrul prezentarilor se numara: cancerul esofagian, cancerul gastric, cancerul intestinului subtire, cancerul colonic, cancerul de rect, cancerul de ficat, cancerul de pancreas. Sunt asteptati peste 500 de participanti romani si straini, reprezentanti ai lumii medicale, profesori, medici primari, specialisti, medici rezidenti ce activeaza in domeniu.