Agenția pentru Medicamente din Statele Unite a autorizat un sistem de realitate virtuală (VR) de la Applied VR pentru a reduce durerea de spate, după ce majoritatea pacienților dintr-un test al dispozitivului au arătat un disconfort mai mic.

Dispozitivul, EaseVRx, folosește terapia cognitiv-comportamentală și alte metode asociate pentru a ajuta la reducerea durerii și este destinat utilizării casnice.

Sistemul este format dintr-o cască de Realitate Virtuală și un controler, împreună cu un amplificator de respirație atașat la setul cu cască pentru utilizare în exerciții de respirație profundă. Tratamentul constă în 56 de ședințe VR, de 2-16 minute, cu un program de tratament de opt săptămâni.

Dispozitivul a fost autorizat pe baza rezultatelor studiilor care au evaluat 179 de pacienți, unde aproximativ 65% dintre pacienți au prezentat o reducere mai mare de 30% a durerii.

Dezvoltatorul de software Applied VR are o serie de dispozitive de realitate virtuală în curs de dezvoltare pentru boli, inclusiv anxietate și durere generală.

Anul trecut, un mic studiu a sugerat că imersiunea în realitatea virtuală poate ameliora o parte din durerea contracțiilor înainte de naștere.

 

 

Material preuat integral și tradus de pe Reuters.com

Sursa foto: Appliedvr.io