Conferința ”Afecțiunile digestive la interfața medicului de familie, a medicului internist și a gastroenterologului” va avea loc în data de  28 februarie 2024, ONLINE.

Patologia aparatului digestiv este, din păcate, întâlnită extrem de frecvent în practica medicală, de la tulburări funcționale – ca Sindromul de intestin iritabil, sau fără consecințe imediate – precum Steatoza hepatică,  la patologie Organică gravă precum Cancerele aparatului digestiv, Bolile Inflamatorii Cronice Intestinale sau Cirozele Hepatice.

În mod evident, abordarea multidisciplinară a unora din aceste afecțiuni este obligatorie.

Dar și abordarea secvențială a pacientului este des întâlnită. Acesta se prezintă de obicei inițial la Medicul Specialist în Medicina de Familie, unde este îndrumat uneori la Mediicul Internist și alteori la Medicul Gastroenterolog.

În majoritatea cazurilor, pacientul este preluat din nou de către Medicul de Familie care reprezintă placa turnantă în abordarea acestei patologii.

Coordonatori științifici ai conferinței sunt prof.dr. Mircea Diculescu și șef lucrări dr. Marinela Stoian.

Evenimentul este creditat EMC.

 

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul Sănătății, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .