Ministerul Sănătății și Compania Națională UNIFARM SA, cu sprijinul Comisiei pentru Sănătate Publică  din Senatul României, au organizat pe 15 ianuarie dezbaterea “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie Sanguină: Realități Naționale și Standarde Europene”.

Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, la dezbateri participând ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Victor Costache și Adrian Ionel, Directorul General al Companiei Naționale UNIFARM SA.

“Trebuie să constatăm, după 30 de ani în care nu s-a făcut nimic în acest domeniu, stadiul în care a ajuns sistemul național de transfuzii, să vedem de ce are nevoie fiecare centru de transfuzii în parte, să centralizăm aceste date și apoi să efectuăm un plan de măsuri, fie că el ține de domeniul statului sau de un parteneriat public-privat. A fost făcut un audit al Comisiei Europene, în anul 2015, care a reliefat deficiențe dezastruoase în sistemul nostru național de transfuzii. În acest moment, s-a startat noul audit al Ministerului Sănătății, noul ministrul Victor Costache decizând auditarea întregului sistem. În funcție de ceea ce se va găsi la acest audit se va stabili un plan imediat de măsuri și acțiuni, care va avea menirea să repună pe picioare acest sistem”, a declarat Adrian Ionel, Directorul General al Companiei Naționale UNIFARM SA.

 

Vedeți AICI declarația integrală