Administraţia Prezidenţială continuă demersul început în 2020, alăturându-se, pentru al treilea an consecutiv, campaniei de sensibilizare globală cu privire la Boala Duchenne.

Tema aleasă pentru acest an este „Femeile şi Duchenne”, femeile fiind în centrul atenţiei campaniei întrucât, printre altele, sunt adesea îngrijitorii primari, pot fi purtătoare cu sau fără simptome ale genei mutante şi au un rol deosebit de important în domeniul Duchenne la nivel mondial, în cercetare şi advocacy.

Îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu distrofie musculară Duchenne şi Becker presupune existenţa unui parteneriat între comunitatea medicală şi ştiinţifică, decidenţi, societate civilă şi familiile copiilor care se confruntă cu această afecţiune. Fiecare dintre noi poate contribui la o mai bună integrare în societate prin conştientizarea prezenţei printre noi a celor afectaţi de această boală rară.

În semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu Boala Duchenne din România şi din întreaga lume, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roşu, astăzi, 7 septembrie 2022, începând cu ora 20:00.

 

Sursa foto: Administrația Prezidnțială