Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Tidepool Loop, o aplicație concepută pentru a automatiza dozarea insulinei. Este primul sistem automat de dozare a insulinei complet interoperabil.

„Dozarea automată a insulinei” este termenul pentru un sistem avansat de pompă de insulină cu senzori, cu trei părți cheie. Un senzor CGM trimite informații despre glucoză printr-un „controler”. Controlerul calculează modul de ajustare automată a insulinei în efortul de a reduce valorile ridicate și scăzute și trimite o comandă pompei de insulină pentru a modifica cantitatea de insulină administrată.

Aplicația este recomandată persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 cu vârsta peste 6 ani, algoritmul aplicației a fost dezvoltat de startup-ul pentru diabet Tidepool. Proiectul Tidepool Loop a luat naștere din inițiative open source conduse de pacienți pentru a permite interoperabilitatea între dispozitive.

Disponibilă numai pe bază de rețetă, aplicația Tidepool este destinată unui singur pacient. Funcționează cu „CGM-uri integrate” desemnate și „pompe activate cu controler alternativ” pentru a crește, scădea sau suspenda automat administrarea de insulină, pe baza citirilor de glucoză și a valorilor prezise. Aplicația poate recomanda și doze de corectare, pe care utilizatorul le poate confirma.

Potrivit FDA, „tehnologia algoritmului Tidepool Loop este concepută pentru a fi compatibilă cu alte dispozitive interoperabile individuale care îndeplinesc criteriile de acceptare pre-specificate, stabilite într-un plan de validare și integrare”.

 

Material preluat și tradus de pe Medscape.com.