Pacienții care au fost spitalizați cu insuficiență cardiacă acută și care aveau deficiență de fier au avut mai puține motive să se întoarcă la spital din momentul în care li s-a administrat fier intravenos, potrivit cercetărilor de ultimă oră prezentate în cadrul sesiunilor științifice ale American Heart Association 2020. Acest studiu a fost publicat, de asemenea, în revista The Lancet.

Participanții la studiu au fost stabilizați după un episod de insuficiență cardiacă acută și li s-a administrat carboximaltoza ferică intravenoasă, o terapie de substituție a fierului, la externare.

„Deficiența de fier este frecventă la pacienții cu insuficiență cardiacă și este un factor de risc independent cu privire la internarea în spital și deces”, a spus Piotr Ponikowski, MD, Ph.D., șeful Departamentului de boli de inimă de la Universitatea de Medicină Wroclaw din Wroclaw, Polonia și autorul principal al studiului. „Am testat ipoteza conform căreia corectarea deficitului de fier cu carboximaltoză ferică la pacienții internați pentru un episod de insuficiență cardiacă acută și care au deficit de fier este eficientă în reducerea riscului de spitalizare recurentă și de deces cardiovascular”.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata CardiologieModerna.ro