“Managementul leucemiei limfocitare cronice a înregistrat progrese semficative în ultima decadă, iar preocupare fondului de asigurări de sănătate a fost și este de a asigura accesul pacienților la terapii de ultimă generație, inclusiv variantele de terapii non-chimioterapeutice”, a declarat Adela Cojan, Vicepreședintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în cadrul dezbaterii profesionale dedicate leucemiei limfocitare cronice organizate la Craiova, în 30 iunie 2021.

Dezbaterea este parte a programului de Management Modern în Hematologie dedicat leucemiei limfocitare cronice dezvoltat de portalul Hematologie.ro cu susținerea partenerului principal Abbvie România și a partenerilor Regina Maria și Alliance Healthcare România.

“Este adevărat că partea de identificare a biomarkerilor încă nu este inclusă în decontare, dar de fiecare dată modificările în ceea ce privește partea de finanțare a programelor naționale de sănătate vor ține cont de ultimele noutăți și încercăm să acoperim ceea ce este necesar pentru diagnosticul cât mai corect și concret al pacienților noștri”, a susținut Adela Cojan în cadrul intervenției sale.

Terapiile personalizate sunt viitorul în tratamentul LLC

“Anomaliile privind cromozomii vor domina terapia leucemiei limfocitare cronice în viitor. Noi am introdus pe lista noastră de medicamente gratuite o serie de anticorpi monoclonali care pot fi folosiți atât în combinații limitate cât și în monoterapie continuuă. Aceste medicamente oferă un important avantaj în ceea ce privește răspunsul și supraviețuirea, existând doar acest impediment al costurilor foarte mari, dar modulat și de perioadele de remisie destul de prelungite”, a arătat Vicepreședintele Adela Cojan în intervenția sa.

“Accentuez faptul că suntem preocupați de terapia personalizată, care reprezintă în LLC un moment istoric, oferind șansă la viață pacienților pentru care celelalte terapii sunt ineficiente. Identificarea biomarkerilor prin teste genetice reprezintă cheia în selectarea tratamentului personalizat”, a continuat Adela Cojan.

“Acestă evoluție spre terapia genetică ne va oferi noi ținte ale terapiilor viitoare, în special în clarificarea stratificării riscurilor legate de evoluția bolii și în ceea ce privește medicina specializată, de care nu numai clinicienii sunt interesați ci și noi, finanțatorii”, a declarat Vicepreședintele CNAS în încheierea dezbaterii dedicate managementului leucemiei limfocitare cronice în România.

Management Modern în Hematologie 2021

Dezvoltat, începând de anul acesta, de platforma Hematologie.roOameni și Companii, cu susținerea Abbvie România, programul Management Modern în Hematologie este unul de comunicare profesională și este dedicat îmbunătățirii managementului leucemiei limfocitare cronice în România. Seria dezbaterilor profesionale dedicate leucemiei limfocitare cronice a marcat până acum 5 ediții organizate în București, Iași, Timișoara și Cluj și Craiova.

Rezumatul discuțiilor și cele mai importante concluzii ale comunității de hematologie vor fi incluse în raportul special dedicat Leucemiei Limfocitare Cronice din România ce va fi transmis în iulie 2021.

Comunitatea OSC – Hematologie este o comunitate lansată în 2019, administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 100 comunități business și profesionale și 33 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.