spit recuperare.jpgPeste 300 de persoane din ţară şi Republica Moldova, specializate în afecţiuni cardiovasculare, s-au întâlnit marţi la Iaşi pentru a discuta despre actualităţile din domeniu, în cadrul manifestărilor ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XII-a ediţii a Zilelor Spitalului de Recuperare Iaşi, eveniment care se desfăşoară în perioada 25-29 martie. În cadrul discuţiilor s-au abordat probleme şi tehnici de abordare între tradiţional şi nou a afecţiunilor care duc la boli cardiovasculare.

„În cadrul discuţiilor s-au abordat probleme privind noutăţile în patologia cardiovasculară, cât şi despre patologiile şi tratamentul recuperator. Mă bucur că la această manifestare participă peste 300 de persoane. Dorim să dezvoltăm medicina din Iaşi. Această manifestare este importantă pentru această strânsă legătură între clinici”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mitu, şeful clinicii de cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare.

Prezentă la eveniment, prof. univ. dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu, şefa Clinicii de Cardiologie Medicală a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant „Prof. dr. George I.M Georgescu” a afirmat că în ultimii ani cardiologia a avut „o dinamică năucitoare”, motiv pentru care specialiştii în domeniu trebuie să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă pluridisciplinaritate, dar şi modul holistic de abordare a patologiei.

„Organismul omului este un tot unitar. Nu putem discuta pe bucăţele despre un organ, motiv pentru care trebuie să ne acomodăm cu viziunea patologiei în ansamblu. Această manifestare este o ocazie de a ne reuni şi de a cunoaşte oportunităţile în domeniu”, a spus prof. univ. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu. AGERPRES