Activitatea secţiei ORL de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost suspendată temporar, timp de 14 zile, începând de luni, după ce 9 angajaţi din această secţie au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, potrivit directorului medical al spitalului, medicul Radu Ene.

Acesta a precizat că a fost testat tot personalul din secţia ORL, iar medicii care au avut rezultatul negativ vor asigura în continuare urgenţele.

„Au fost testaţi pozitiv doi medici, şase asistente şi un îngrijitor de la Secţia ORL. Începând de astăzi activitatea secţiei a fost suspendată pentru două săptămâni, timp în care se vor asigura numai urgenţele, va funcţiona o linie de gardă cu medicii care au avut rezultat negativ”, a spus Radu Ene.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore şapte angajaţi ai SJU Slatina au fost confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2. Cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate şi la Spitalul Municipal Caracal (un angajat) şi la Spitalul Corabia (un angajat).

În spitalele din judeţ sunt internate 172 de persoane cu COVID-19, dintre care 24 sunt spitalizate în ATI.

De la începutul pandemiei în judeţul Olt au fost confirmate 4.494 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar 124 dintre persoanele cu COVID-19 au decedat. În ultimele două cazuri de deces este vorba de doi pacienţi pentru care nu au fost raportate comorbidităţi, respectiv un bărbat în vârstă de 38 de ani şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, ambii din mediul urban. AGERPRES