ministerul-sanatatii.jpgAbsolvenţii de medicină care au pichetat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS) şi au solicitat suplimentarea locurilor la examenul de rezidenţiat, după ce au obţinut notă de trecere dar fără loc, vor trebui să susţină un nou concurs, deoarece legea nu permite suplimentarea, a declarat, joi, directorul de comunicare al MS, Oana Grigore.

„Nemulţumiţii care s-au aflat miercuri în faţa MS sunt în cea mai mare parte absolvenţi de medicină care au participat la examenul de rezidenţiat şi au obţinut punctajul de trecere dar fără loc. Ei doresc suplimentarea de locuri şi nu un nou concurs. Acest lucru nu este posibil deoarece legislaţia în vigoare nu-l permite.Pentru ocuparea locurilor este nevoie de un nou concurs”, a precizat directorul de comunicare al Ministerului Sănătăţii.

Aproximativ 10 absolvenţi au pichetat miercuri sediul Ministerului Sănătăţii cerând suplimentarea locurilor la examenul de rezidenţiat. Potrivit anunţului de pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, la data de 25 martie va fi organizat Concursul de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicină.AGERPRES