Asociația de Citometrie din România, în parteneriat cu Facultatea de Biologie a Universității din București organizează Cea de-a XVI–a Ediție a Congresului Național de Citometrie din România, în perioada 25 – 27 Mai 2023, la București, în format hibrid.

Manifestarea propune dezbaterea unor teme de actualitate în citometria românească, ultimele noutăți și inovații din domeniu și intenționează să fie un prilej pentru reînnoirea relațiilor dintre specialiști și industrie. Participarea la aceasă manifestare științifică va contribui la dezvoltarea profesională în domeniul citometriei în flux.

În acest an, cursurile Școlii de Citometrie în Flux, se vor desfășura – independent față de congres – în Mai 2023, la Facultatea de Biologie a Universității din București. Cursurile se adresează în special viitoriilor speciliști, dar și veteranilor din domeniu interesați de revizuirea protocoalelor naționale cât și cunoașterea abordărilor internaționale actuale. Perioada exactă și programul urmează să fie anunțate în curând.

Ambele manifestări vor fi creditate SEPARAT de către CMR cât și OBBCSSR cu credite EMC.