Asociația Națională de Îngrijiri Paliative și Fundația HOSPICE Casa Speranței
organizează a XIV-a Conferință Națională de Îngrijiri Paliative „Primul Program Naţional de Îngrijiri Paliative – calea spre tratamentul personalizat”, în perioada 24-26 octombrie, la Hotel Ibis din Sibiu.

La deschiderea acestui eveniment sunt așteptați peste 180 de participanți din toată țara. Treizeci și șapte de lectori din țară dar și invitați speciali din Marea Britanie și Elveția vor prezenta cele mai interesante subiecte de îngrijire paliativă, în plenare, ateliere și comunicări orale.

Tema conferinței din acest an reflectă preocupările actuale ale profesioniștilor în domeniu pentru dezvoltarea serviciilor de paliație în România. Îngrijirea paliativă integrată în strategia națională de sănătate înseamnă o viață de calitate pentru bolnavii care suferă de boli cronice progresive și incurabile și, deloc de neglijat în condițiile economice actuale, înseamnă economii la bugetul de stat și eficientizarea cheltuielilor. Agenda conferinței poate fi consultată în atasament sau pe site-ul www.anip.ro/conferinta-2013/.
Vor fi lansate noile ediții ale celor două publicații foarte apreciate și mult așteptate în cercul de furnizori de paliație din România: Catalogul de servicii de îngrijiri paliative și Protocoale clinice pentru îngrijiri paliative.

Persoană de contact: Laura Iosub. Telefon: 0268.513598. Mobil: 0728.130081. Email: laura.iosub@hospice.ro.