Mai sunt doar câteva săptămâni în care vă puteți înscrie la cea de-a 11 ediție a Conferinței naționale de Microbiologie și Epidemiologie, organizată în perioada 08-10 noiembrie 2018 la Sibiu, Hotel Ramada. Tema principală a acestei ediții este: ”Prioritățile Președinției României la Consiliul UE pe agenda CNME.”.

Profesor dr. Alexandru Rafila, Președinte al Societății Române de Microbiologie și Membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății transmite, în calitate de Președinte al Congresului, următorul mesaj: ”Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie (CNME), aflată la a 11-a ediție, include în acest an temele prioritare pentru Președintia României la Consiliul Uniunii Europene din 2019: problematica rezistenței la antimicrobiene și vaccinarea. Ambele reprezintă probleme majore la nivel național, regional și global și de aceea fac obiectul dezbaterii profesionale și a deciziilor de natură administrativă și politică din ultimii 10 ani, atât în România, cât și la nivelul UE. Dezvoltarea capacitatii de detectie, analiza si raportare a rezistentei la antimicrobiene este esentiala pentru a face disponibile datele care sa conduca la luarea de decizii bazate pe dovezi in toate tarile membre ale UE. Romania nu face exceptie, dezvoltarea si uniformizarea modului de izolare a bacteriilor multirezistente, testarea si interpretarea in conformitate cu standardele EUCAST sunt esentiale pentru cresterea credibilitatii rezultatelor furnizate de tara noastra catre institutiile internationale si care ar permite ca Strategia Nationala si implementarea ei sa se dezvolte pe baze sanatoase.

Desi ne aflam in anul 2018, 14000 de persoane din tara noastra, majoritatea copii s-au imbolnavit de rujeola, iar 56 dintre ei au decedat. Marea majoritate a cazurilor, 99% s-au inregistrat la persoane nevaccinate sau vaccinate incomplet. Profesionistii din domeniul microbiologiei, epidemiologiei, bolilor infectioase si nu in ultimul rand medicii de familie si pediatrii au datoria sa gasesca argumentele profesionale care sa recladeasca increderea populatiei in vaccinuri si in vaccinare si sa permita atingerea nivelului de acoperire vaccinala de 95% recomandat de catre OMS. CNME reprezinta o oportunitate excelenta pentru informare si gasirea de solutii intr-un cadru profesional atat pentru temele mentionate, cat si pentru alte teme de interes care se refera la infectiile asociate asistentei medicale, infectiile respiratorii, sanatatea mamei si copilului, infectiile virale prioritare si rolul microbiotei in corelatie cu sanatatea umană.”

Lucrările se pot înscrie până cel târziu 8 octombrie 2018. Rezumatele trebuie trimise în limba română și engleză. Acestea vor avea max. 300 de cuvinte, exclusiv titlul și autorii, și vor prezenta obiectivele, materialele si metodele utilizate, rezultatele și concluziile studiului sau cercetării. Autorii lucrărilor selectate vor fi anunțați de către organizatori. Pentru prezentările orale, timpul alocat este de 10 minute, iar pentru referate, timpul alocat este de 20 de minute. Înscrierea lucrărilor se poate realiza AICI. 

Însrierea la conferință se realizează direct pe site-ul evenimentului, AICI. 

Detalii suplimentare privind Conferința puteți accesa pe plaforma evenimentului, AICI.