oral_club_sept1.JPG“Materiale și tehnici indicate în reconstrucția osoasă tridimensională în implantologie” a fost tema celei de-a treia ediţii a seminarului Oral Implant Study Club – Complicații în Implantologia Orală, organizat de Oameni și Companii, la Marriott, pe 21 septembrie.
Coordonatorii științifici ai evenimentului, prof. dr. Emanuel Bratu şi dr. Horia Barbu, au dezbătut diverse probleme și au răspuns întrebărilor dentiștilor participanți, alături de invitații lor: dr. Helme Altaee, consultant maxillofacial, chirurg și impantolog în Dubai, și dr. Alexandru Burcea, specialist parodontologie-implantologie orală, doctor în științe medicale.

Una dintre problemele discutate s-a referit la posibilitatea de planificare a unui tratament adecvat implanto-protetic, din punct de vedere funcțional și estetic, ce se îngustează considerabil fără augmentare prealabilă.

Una dintre concluziile discuțiilor a fost că, folosind chirurgia ultrasonică, se poate recolta un alt tip de bloc osos şi, de asemenea, augmentarea osoasă autogenă diminuează costurile. În plus, față de experiența chirurgicală, creșterea succesului în implantologia orală este influențată de calitatea materialelor și instrumentelor utilizate. Participanții au beneficiat și de o prezentare detaliată a câtorva tehnici necesare pentru recoltarea blocurilor osoase și au primit sfaturi din partea specialiștilor, în legatură cu managementul ţesuturilor moi, necesare pentru a obține rezultate optime.

O serie de succes

Primul eveniment din seria Oral Implant Study Club – Complicații în Implantologia Orală s-a desfășurat anul acesta pe 17 aprilie, tot la Marriott, și a avut ca temă “Gestionarea eșecurilor în tehnicile de bază ale implantologiei orale”. Al doilea eveniment s-a axat pe „Tehnici avansate în Implantologia Orală” și a avut loc pe 29 iunie.

Pentru a finaliza anul 2013 cu succes, Oral Implant Study Club va organiza, în decembrie, un SINUS DEBATE, avându-i ca invitați speciali pe dr. Adi Lorean și dr. Ziv Mazor, din Israel.

oral_club_sept2.JPG