Comunitatea sportivă din România 321sport organizează, în perioada 5 – 19 decembrie, cea de-a treia ediţie a campaniei naţionale de donare de sânge #MyBloodIsGold.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplineşte o serie de condiţii impuse de centrele de donare, la orice centru specializat din ţară.

„Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenţii chirurgicale, cu efect direct asupra sănătăţii pacienţilor. Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflaţi la nevoie. Acesta este motivul pentru care acţiunile de donare de sânge pe care le organizăm de cel puţin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold”, a spus Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Începând cu cea de-a treia ediţie a campaniei, organizatorii lansează şi mascota „Goldye”.

„De anul acesta, campania are o mascotă, Goldye. Cea mai mare pasiune a ei este să alerge şi să ajute oamenii. La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuraş, însă, dacă privim mai atent, ne dăm seama că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie. Goldye nu aleargă pentru performanţă şi rezultate, ci pentru a salva vieţi. Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori şi lipsei constante de sânge din spitalele din România. Pentru ca sufletul său să nu mai fie gol, e nevoie de cel puţin 300 de donatori care să doneze sânge în perioada campaniei #MyBloodIsGold. Aşadar, fiecare om care se va înscrie în campanie şi va dona sânge în intervalul 5 – 19 decembrie va simboliza o picătură imaginară de sânge, care, împreună cu toate celelalte picături (toţi ceilalţi donatori) din campanie, vor umple ‘sufletul’ mascotei”, se arată în comunicat.

Primii 300 de donatori înscrişi în campanie, care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022, mai anunţă sursa citată. AGERPRES