neurodiab_pacienti.JPGCursurile organizate anul acesta de către Societatea de Neuropatie Diabetică pentru tinerii rezidenți și medici specialiști implicați în managementul neuropatiei diabetice se vor desfășura între 17 și 19 iulie 2015 la Hotelul New Montana din Sinaia. Tematica centrală a cursurilor din acest an este „Neuropatia autonomă – de la cunoștințe academice la practica clinică”. Lectori internaționali și reputați specialiști români vor oferi un program educațional intensiv care îmbină aspectele teoretice cu workshopuri menite să îmbunătățească practica medicală curentă a medicilor curanți.

Printre temele de discuții care vor fi abordate în cadrul Școlii de Vară NeuroDiab 2015 se numără: rolul neuropatiei vegetative în afecțiunile cardiovasculare din diabet; disfuncția autonomă și reglarea anormală a tensiunii arteriale circadiene la pacienții cu toleranță scăzută la glucoză; motilitatea gastrointestinală în diabet; neuropatia somatică și/sau autonomă în evoluția spre ulcerație; neuropatia fibrelor subțiri; disfuncția erectilă sau disfuncția vezicii urinare cauzată de neuropatia autonomă.

„Ediția de anul acesta a Școlii de Vară NeuroDiab propune o tematică complexă, de actualitate în ceea ce privește problematica și managementul neuropatiei diabetice, în particular al neuropatiei autonome. Cursurile vor avea o abordare pluridisciplinară, acoperind teme de importanță majoră din specialitățile implicate în îngrijirea persoanelor cu neuropatie diabetică. Totodată, participanții vor fi implicați și în ateliere practice, pentru că scopul principal al conferinței este ofere un program de educație medicală continuă care să completeze conceptele teoretice cu aspecte ce țin de practica medicală curentă”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan A. Vereșiu, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Invitat special al Școlii de Vară NeuroDiab 2015 este Prof. Dr. Peter Kempler (Universitatea de Medicină Semmelweis, Budapesta, Ungaria) unul dintre cei mai renumiți profesioniști în domeniu din Europa. Acestuia i se va alătura Prof. Dr. Tamas Varkonyi (Universitatea de Medicină Szeged, Ungaria) împreună cu experți români: Conf. Univ. Dr. Ioan A. Vereșiu, Dr. Tudor Lupescu, Dr. Andrei Manu-Marin, Dr. Bogdan Florea, Asist. Univ. Dr. Cosmina Bondor.

Cursurile Școlii de Vară NeuroDiab 2015 se adresează exclusiv medicilor tineri – rezidenți și specialiști în diabet, neurologie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicină de familie. Evenimentul este creditat cu 12 puncte EMC. Înregistrarea se face online, completând formularul de pe site-ul Societății de Neuropatie Diabetică.