Cea de-a III-a ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie, organizată de Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Facultatea de Medicină din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Societatea Portugheză de Psihiatrie și Sănătate Mintală și Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România va avea loc în perioada 21 -27 iulie 2024, la Păltiniș.

Psihopatologia este esențială în pregătirea oricărui medic psihiatru prin studiul sistematic al experiențelor subiective și conștiente ale pacientului, reprezentând fundamentului pe care se bazează diagnosticul și clasificarea entităților patologice în psihiatrie.

Primele două ediții au reunit tineri psihiatri din toate centrele universitare din România. Aplicanții au beneficiat de o serie de resurse bibliografice pentru a se familiariza cu terminologia psihopatologiei fenomenologice. În plus față de contribuția remarcabilă adusă de lectorii naționali și internaționali, participanții au avut ocazia de a colabora și lucra în echipe. Cele mai bune prezentări au beneficiat de recunoaștere prin acordarea premiului „Mircea Lăzărescu”.

Ediția din acest an va reprezenta o experiență unică și va aduce atât informații valoroase, cât și oportunități de networking pentru participanți, într-un cadru plin de istorie și atmosferă prietenoasă, la Păltiniș.

Ediția din acest an se bucură de sprijinul Secțiunilor de Psihopatologie ale European Psychiatric Association (EPA) și World Psychiatric Association (WPA).

Atelierele din cardul școlii vor fi coordonate de către:

  • Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (Timișoara, România)
  • Prof. Univ. Dr. Luís Madeira (Lisabona, Portugalia)
  • Psihoterapeut Dr. Liana Don (Cluj-Napoca, România)
  • Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu (București, România)
  • Conf. Univ. Dr. Ciprian Băcilă (Sibiu, România)
  • Șef lucr. Univ. Dr. Ana Giurgiuca (București, România)

 

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul Sănătății, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .