Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) în parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din București, cu susținerea financiară a companiei Cordia, anunță lansarea proiectului ”Rețeaua binelui”.

Informațiile medicale complexe vor fi prezentate într-o manieră simplificată, clară și pe înțelesul oamenilor.

Platforma “Rețeaua Binelui” este dedicată persoanelor interesate de prevenția în cancerul de sân și în cancerul colorectal, pacienților oncologici, aparținătorilor acestora precum și supraviețuitorilor de cancer.

Cancerul colorectal reprezintă a doua cauză de mortalitate neoplazică, iar cancerul de sân este cel mai frecvent cancer întâlnit la populația feminină și principala cauză de mortalitate prin cancer la femei. În consecință, această estimare reprezintă motivația noastră de a oferi informații despre prevenția în cancerul de sân și colorectal, factori de risc, simptomatologie, metode de diagnostic, monitorizare și viață echilibrată după cancer”, afirmă Mihaela Cotîrlă, Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate.

Proiectul ”Rețeaua binelui” aduce la un loc o echipă de profesioniști din diverse specialități, care să ofere audienței interesate o perspectivă 360, integrată, asupra afecțiunilor oncologice. Echipa este formată din medici de familie, oncolog, medic de anatomie-patologică, medic radiolog, medic genetician, psiholog, nutriționist și navigator de pacienți oncologici.

Prin ”Rețeaua binelui” pacienții oncologici pot accesa specialiștii de care au nevoie, grație parteneriatului dintre Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) și Clinicile Medicale LOTUS-MED.

Proiectul ”Rețeaua binelui” pune un accent deosebit și pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța prevenției. Astfel, toate persoanele interesate vor găsi informații despre tipurile de analize, investigații medicale și chestionare privind riscul de a dezvolta cancer de sân și colorectal.

Prin conținutul disponibil pe platformă (articole medicale, interviuri, podcast-uri, instrumente care ajută la monitorizarea bolii în timpul și după încheierea terapiei) pacienții vor avea parte atât de suport informațional, cât și emoțional, iar astfel vor economisi timp prețios în drumul de la diagnostic la tratament și vor fi motivați să lupte împotriva bolii.