Compendiu_tuberculoza.JPGCompendiul de tuberculoză apărut la Editura „Curtea Veche” sub coordonarea prof. dr. Constantin Marica de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” pune la îndemâna medicilor informaţiile necesare, actualizate cu privire la diagnosticul şi tratamentul acestei boli.

Lucrarea are un caracter profund social a reliefat miercuri, cu prilejul lansării, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, prof. dr. Ion Fulga.

„Autorii şi-au pus probleme prospective, domeniul principal fiind tuberculoza ca problemă de sănătate publică. Specialiştii elaborează strategii, programe, parametri de evaluare, un capitol special este dedicat biosiguranţei”, a menţionat prof. dr. Ion Fulga.

La rândul său, prof. dr Emanoil Ceauşu de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” a accentuat că tuberculoza este prezentă în toate specialităţile şi este foarte greu de diagnosticat. În domeniul infecţios cel mai greu este de pus diagnosticul în cazul meningitei cu tuberculoză, a amintit medicul.

Lucrarea, structurată pe 17 capitole, abordează între altele epidemiologia tuberculozei, diagnosticul, tratamentul, tuberculoza la copii, tuberculoza secundară, tuberculoza rezistentă la medicamente, dar şi elemente de organizare a controlului tuberculozei. AGERPRES