Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
‘Este un proiect pe care noi ni l-am dorit şi care completează investiţiile pe care Consiliul Judeţean le-a făcut în secţia de Obstetrică şi Ginecologie. CJ va continua să susţină eforturile, pentru ca acestă secţie să devină una care să servească nu numai brăilenii, ci şi pe cei din jurul Brăilei. Nu ne oprim aici cu lucrările. Acum se lucrează în curte pe banii Băncii Mondiale. Este vorba de 165 miliarde lei vechi, pentru a completa ceea ce înseamnă reabilitarea acestei secţii. Le-am spus oamenilor de specialitate să vină cu propuneri, pentru a îmbunătăţi zona naşterii, cu metode care sunt folosite în clinicile private’, a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Proiectul a demarat în data de 29 iulie 2009, iar în data de 10 octombrie 2011 au fost recepţionate lucrările de reabilitare, amenajare şi modernizare a Ambulatoriului de Specialitate în cadrul proiectului ‘Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila’, până la această dată derulându-se procedura de achiziţie a aparaturii medicale.
Valoarea totală a proiectului este de 2.714.775,24 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.195.997,73 lei, investiţia realizându-se pe Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – ‘Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate’. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală din judeţul Brăila şi din regiune prin reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie Brăila.
Proiectul va contribui la îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi repartizarea teritorial-regională echilibrată a acestora pe teritoriul ţării, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate, contribuind astfel la obiectivul specific al programului. AGERPRES