Primăria Moinești a anunțat finalizarea cu succes a unui proiect major de modernizare a infrastructurii instalației electrice la Spitalul Municipal de Urgență Moinești.

Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană cu aproximativ 81% din valoarea totală, a depășit suma de 2 milioane de euro. Administrația locală a contribuit cu peste jumătate de milion de euro, cheltuieli neeligibile, pentru a beneficia de aceste fonduri europene.

„Astăzi facem recepția lucrărilor unui proiect major – modernizarea infrastructurii instalației electrice la Spitalul Municipal de Urgență Moinești, un proiect finanțat de Uniunea Europeană cu circa 81% din valoarea proiectului care în total a depășit 2 milioane de euro! Administrația locală a contribuit cu mai mult de o jumătate de milion de euro, cheltuieli neeligibile – am investit 2 milioane de lei ca să beneficiem de peste 8 milioane de lei din fonduri europene! Și acum personalul medical, pacienții, toată aparatura, echipamentele, întreaga clădire a spitalului nostru este în siguranță, avem certitudinea că exploatarea instalației electrice este un proces în afara oricărui pericol!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Modernizarea infrastructurii instalației electrice la Spitalul Municipal de Urgență Moinești reprezintă un pas semnificativ în asigurarea unui mediu sigur și funcțional pentru personalul medical și pacienți, subliniind angajamentul autorităților locale în îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din zonă.

„A fost un proiect foarte necesar dar extrem de greu de implementat, constructorul a lucrat în timp ce spitalul nostru era operațional! A fost o perioadă foarte dificilă dar am trecut cu bine peste toate – parteneriatul cu administrația locală a funcționat excelent, noi și constructorul am făcut eforturi mari să ducem la bun sfârșit toate cele care au fost de făcut!”, a spus la rândul său prof, univ, dr, Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești.