Spre deosebire de alte boli mortale, cancerul poate lua mai multe forme în interiorul corpului uman, astfel încât învățarea aprofundată despre o singură enzimă legată de mai multe tipuri de cancer ar putea duce la tratamente mai eficiente.

Cercetătorii au folosit puternicele raze X generate și au determinat structura unei enzime, Taspase1, care joacă un rol integral în producția de celule canceroase.

Taspase1 instigă creșterea și răspândirea celulelor canceroase în mai multe forme ale bolii, de la leucemie infantilă la cancer de colon, cancer de sân și glioblastom. În urma acestor noi informații despre structura Taspase1 rezultă faptul că enzima poate fi o țintă pentru viitoarele tratamente împotriva cancerului.

Taspase1 este un tip de enzimă care este inițial creată sub formă de proenzimă inactivă și apoi divizată în mai multe părți pentru a-și genera forma activă în circumstanțele potrivite.

„Acest tip general de activare are loc în alte funcții biologice, cum ar fi digestia și coagularea sângelui”, a explicat Michael Becker, un cristalograf de proteine din Divizia de Științe cu raze X de la Argonne.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Desprecancer.ro