A 16-a Conferință a Societății Române de Chirurgie Toracică va avea loc în perioada 27-29 septembrie, la București, cu participarea a numeroși specialiști din țară și din străinătate, care au fost invitați să împărtășească din experiența domniilor lor pe varii teme de chirurgie toracică.

Conferința își deschide larg ușile nu numai pentru chirurgii toracici indiferent de gradul profesional ci și pentru ceilalți colegi truditori în vastul domeniu al bolilor respiratorii și nu numai: pneumologi, anesteziști, anatomo-patologi, imagiști, exploraționiști și orice alți doritori de a afla care este starea artei chirugicale toracice la noi și în lume.

„În ciuda unei tendințe sociale generale, de acum la nivel instituțional, de a distruge tot ceea ce este omenesc și caracteristic bipedului numit om: prietenie, încredere, compasiune, spirit de ajutorare (trafic de influență?!) etc. și a unei politici media care a făcut din medic ”inamicul public numărul 1” promitem un program social atractiv în care să ne regăsim în tradiționalul stil românesc. Bucureștiul este frumos la apus de septembrie precum Parisul în aprilie, castanii înfloresc pentru a doua oară! Ținând seama de faptul că încă ființăm într-un ungher al mapamodului unde surdo-muții sunt amendați de către forțele de ordine pentru că au scandat lozinci împotriva partidului de guvernământ, nu ne rămâne decât să colectăm semnături pe această scrisoare deschisă și s-o înaintăm către Cel de Sus, cu un text care să nu-i răpească prea mult din prețiosu-I timp:Doamne, dă-ne minte! Vă așteptăm pe toți cu drag!”, a menționat Președintele Societății Române de Chirurgie Toracică, Prof. Dr. Ioan Cordoș.

Pentru mai multe amănunte legate de eveniment, accesați http://www.ellacongress.ro/srct2018/