medicalmanager.ro

Secţia de Terapie Intensivă a SJU Satu Mare intră în reabilitare totală

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a intrat în reabilitare, valoarea totală a proiectului fiind de peste două milioane de lei.


Nelu Tătaru: Pragul roșu înseamnă să avem 2.000 de pacienți la ATI

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că nu suntem în situaţia reinstituirii stării de urgenţă din cauza noului coronavirus şi a reiterat că următoarele săptămâni vor fi dificile din punct de vedere epidemiologic.


3 milioane de lei pentru o nouă secţie ATI a Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare

Consiliul Judeţean Maramureş a alocat, din bugetul propriu, 3 milioane de lei pentru deschiderea unei noi secţii de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie (SBIP) din municipiul Baia Mare, a declarat preşedintele instituţiei, Gabriel Zetea.


Prof.Dr. Dorel Săndesc: În situații dramatice, România ar putea apela la medici și asistente din alte țări

Prof.Dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că în situații dramatice, nu poate fi exclusă aducerea de medici și asistenți ATI din alte state.


Unitatea mobilă ATI de la Spitalul Judeţean Galaţi nu funcţionează din lipsă de personal

Unitatea mobilă ATI, adusă de IGSU la Spitalul Judeţean “Sf. Andrei” din Galaţi după vizita efectuată, săptămâna trecută, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, nu poate funcţiona, pentru că unitatea sanitară nu are personal suficient specializat pe terapie intensivă pentru a putea asigura atât activitatea curentă din spital, cât şi cea suplimentară, a declarat directorul spitalului, Alina Valentina Dobrea.

Nelu Tătaru: Vom avea nevoie de detaşări; am făcut o evaluare a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada următoare va fi nevoie de detaşări de medici şi personal medical pentru a acoperi necesităţile constatate la nivelul unor spitale în privinţa activităţii de terapie intensivă.


Timiş: Unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi – amplasată în curtea Spitalului “Victor Babeş”

O unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi va fi amplasată în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş”, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.


Secţia ATI modulară de la Spitalul Judeţean Braşov, singura din România realizată cu bani publici

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că acest judeţ nostru este singurul din România în care se construieşte o secţie ATI modulară finanţată din bani publici.


Dorel Săndesc: Avem doar 1.000 de medici ATI. Va fi una dintre problemele majore, dacă numărul pacienților cu COVID va crește

Numărul pacienților infectați cu coronavirus continuă să crească, iar odată cu el și numărul pacienților critici, care ajung în faze grave ale bolii, lucru care pune o presiune mare pe secțiile de terapie intensivă din spitale. Mai ales în condițiile în care în aceste secții ajung și pacienți în stare critică din cauza altor afecțiuni, care “nu au luat pauză pe perioada epidemiei”, atrage atenția Dorel Săndesc, președintele Comisiei de Anestezie-Terapie Intensivă din Ministerul Sănătății și vicepreședintele Societății Române de ATI.


Cu cât a scăzut rata mortalității la pacienții cu Covid-19 internați la ATI de la începutul pandemiei și până acum

Rata mortalității la pacienții cu Covi-19 internați la terapie intensivă a scăzută cu circa o treime de la începutul pandemiei și până acum, cel puțin parțial datorită îmbunătățirii îngrijirii spitalicești, arată o analiză a studiilor publicate până acum.


Cinci paturi ATI performante, donate SJU Miercurea Ciuc

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a primit donaţie cinci paturi ATI performante, achiziţionate în urma unei strângeri de fonduri derulate de o asociaţie care reuneşte comunele din zona Ciucului de Sus.

.


Gabriela Firea: Spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI şi ventilatoare mecanice mobile

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI şi ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziţii, precum şi de cadre medicale specializate în medicină de urgenţă.


Dr. Florin Roșu: Ideea că populația tânără nu este afectată – un mit. La Iași am tratat 66 de copii de COVID, avem un pacient de 18 ani la terapie intensivă

Coronavirusul nu ocolește copiii și tinerii, în ciuda miturilor care circulă pe această temă, afirmă Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici din prima linie în lupta cu virusul. “Ideea aceasta că populația tânără nu este afectată este un mit”, spune Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.


Revolta unui medic ATI din Bucureşti: Lumea a crezut că putem rezista doi ani şi că suntem inepuizabili. Nu suntem!

Medicii români încep să se resimtă după câteva luni bune de luptat împotriva coronavirusului. Cei mai afectaţi sunt cei care sunt cu adevărat în prima linie, medicii anestezişti şi cei de la ATI, iar oboseala lor fizica, psihică şi emoţională este accentuată şi de faptul că aceste două categorii au şi cei mai puţini specialişti.


Acest email a fost trimis catre {email}, pentru ca ati fost de acord sa primiti Newsletter-ul MedicalManager. Click aici pentru a va modifica profilul sau pentru a renunta la newsletter.