Raport Digital dedicat Asociațiilor de Pacienți - nr. 23

”Accesul Pacienților la Tratament”: tema principală a conferinței dedicate asociațiilor de pacienți din 21 martie

Peste 80 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară s-au reunit miercuri, 21 martie 2018, în București, în cadrul celei de-a cincea întâlniri din Programul de Management Modern dedicat Asociațiilor de Pacienți.  Conferința a fost organizată de Oameni și Companii cu sprijinul partenerilor Farmexpert, Alphega Farmacie, Novo Nordisk, Unifarm și COPAC – Coaliția […]


Sorina Pintea: În România, de la începutul anului s-au făcut şapte proceduri de transplant, ceea ce este inadmisibil

Şapte proceduri de transplant s-au realizat în România de la începutul anului, “ceea ce este inadmisibil”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a adăugat că nu va lua o decizie legată de Agenţia Naţională de Transplant “la presiunea cuiva”.


Radu Gănescu: Sunt peste 600 de comunităţi fără medic de familie

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Radu Gănescu, atrage atenţia că în România peste 600 de comunităţi nu beneficiază de medicină de familie.


Ministrul Sănătăţii precizează că s-a stabilit un nou mecanism de calcul al preţului la imunoglobulină

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că pentru imunoglobulină s-a stabilit un nou mecanism de calcul al preţului, iar pentru celelalte produse inovative există “soluţii”.

 

 

ATCA a demarat programul “Autism Solutions – Recuperare şi integrare” care vizează 170 de copii cu această tulburare

Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) a demarat un proiect care vizează integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist în sistemul şcolar. Potrivit unui comunicat al ATCA, proiectul “Autism Solutions – Recuperare şi integrare” îşi propune să ofere terapie neuropsihică comportamentală aplicată (ABA) gratuită pentru 15 copii cu autism cazuri sociale şi să dezvolte materiale educative pentru alţi 155 de copii cu autism în vederea integrării în societate şi în învăţământul de masă.

 

Creşterea consumului de antibiotice ameninţă sănătatea mondială

Consumul mondial de antibiotice a crescut cu 65% în perioada 2000 şi 2015, în special în ţările cu venituri medii şi mici, şi reprezintă o ameninţare pentru sănătatea mondială, sunt concluziile unui studiu publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

 

Conferinta Nationala de Mastocitoza: 30 martie 2018, Bucuresti

Nicoleta Vaia, presedinta Asociatiei Suport Mastocitoza Romania, anunta ca Spitalul Universitar de Urgență București – Municipal, Centrul European de Excelență în Mastocitoză, cu sprijinul Asociației Suport Mastocitoza România, va organiza prima Conferință Natională de Mastocitoză, a cărei temă va fi: ”Mastocitoza – boala rara cu abordare multidisciplinara”.


Conferința interdisciplinară “Antibioticele între UZ și ABUZ”: 30-31 martie, București

Poate fi fenomenul rezistenței bacteriene la antibiotice controlat? Suntem pregătiți pentru introducerea de noi antibiotice în practica medicală din România? Care sunt principalele greșeli în antibioticoterapie? Sunt câteva dintre problematicile ce vor fi dezbătute în cadrul celei de-a II-a ediții a Conferinței Naționale Interdisciplinare „Antibioticele între uz și abuz”.


“Restart la Viaţă” – program dedicat pacientelor bolnave de cancer şi membrilor familiilor acestora

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a lansat programul ”Restart la Viaţă”, creat special pentru femeile care suferă de cancer, ca o completare a tratamentului medical, concretizat prin existenţa unor grupuri-suport dedicate pacientelor bolnave şi membrilor familiilor acestora. Programul are opt direcţii de asistenţă: psihologică, medicală, de nutriţie, sport, beauty, muncă şi consiliere juridică, socializare şi creştere spirituală.


La Brașov a avut loc Adunarea Generală a membrilor Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România

În perioada 23-25 martie, la Brașov a avut loc Adunarea Generală a membrilor Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România, eveniment care are loc anual. Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” (AROSA) a fost prezentă la acest eveniment prin gorjenii Bogdana Păsculescu și Daniel Coiculescu.

 

Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” – participant activ la Conferința Națională dedicate Asociațiilor de pacienți din România

În fiecare an, la București, au loc evenimente importante la care participă delegați ai Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana” (AROSA). Pe 21 martie 2018, la Hotel Pullman din Capitală a avut loc o nouă ediție a Conferinței Naționale dedicate Asociațiilor de pacienți din România, la care au participat membri și delegați ai unor asociații de acest fel din țară. AROSA a fost reprezentată de Luminița Durău, voluntar în cadrul Asociației.


Sorina Pintea: Lupta împotriva tuberculozei va continua; ca ministru, urmăresc să asigur un acces cât mai bun la diagnosticare

Lupta împotriva tuberculozei va continua – este mesajul transmis pe 24 martie de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva acestei boli. Anul acesta, Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei se desfăşoară sub sloganul: “Dorinţă: Lideri pentru o lume fără tuberculoză! Puteţi face istorie. Opriţi Tuberculoza!”.


“Salt cuantic” în cercetarea privind obţinerea de noi antibiotice

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Lincoln (Anglia) a anunţat identificarea unui nou antibiotic ce este capabil să ucidă chiar şi bacteriile care au dezvoltat rezistenţe la tratamentul cu antibiotice, descoperire ce ar putea duce la apariţia unei noi clase de antibiotice, prima după mai bine de 30 de ani, conform Press Association care citează un studiu publicat în ultimul număr al revistei Journal of Medicinal Chemistry.

 

Iulian Trandafir, CEO Farmexpert: O voce unitară a pacienților ar putea muta munții din sănătate

Pacienții ar trebui să adopte un ton unitar, atunci când vine vorba despre apărarea drepturilor care li se cuvin. A fost îndemnul exprimat de Iulian Trandafir, CEO Farmexpert, în cadrul celei de-a cincea ediții a Conferinței Naționale dedicate asociațiilor de pacienți, parte a programului național lansat de Oameni și Companii și Farmexpert, în anul 2015. Evenimentul a reunit peste o sută de participanți și a avut loc pe 21 martie, la Hotel Pullman, București.


Ministrul Sănătăţii anunţă că va fi introdus un program de screening privind factorii de risc pentru bolile cardiovasculare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat introducerea, la sfârşitul anului, a unui program de screening privind factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. Programul va avea o valoare de 25 de milioane de euro şi o durată de cinci ani, a precizat Pintea.


Acest email a fost trimis catre {email}, pentru ca ati fost de acord sa primiti Newsletter-ul dedicat Asociațiilor de Pacienți. Click aici pentru a va modifica profilul sau pentru a renunta la newsletter.