Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, doctorul Ovidiu Butuc, a declarat ca 60% din aparatura medicala din unitate este uzata.
„In proportie de 60% aparatura e uzata, daca nu din punct de vedere fizic, atunci din punct de vedere moral, sigur. Nu poti sa faci performanta sau nu poti sa ceri performanta medicilor si personalului medical fara sa le oferi ceva in schimb. Incercam sa le oferim aceasta aparatura astfel incat ei sa poata da dovada profesionalismului pe care unii dintre ei l-au dovedit si pana acum”, a spus Ovidiu Butuc.

Acesta a aratat ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures va beneficia, in cel mult trei saptamani, de aparatura noua, in valoare de 3,5 milioane lei, o parte din investitie fiind suportata din veniturile proprii ale spitalului si o parte de la Ministerul Sanatatii Publice.

„Unele dintre aparate au ajuns deja la spital si urmeaza sa fie instalate, in maxim trei saptamani toate vor fi transportate pe sectii si puse in functiune. E vorba de noua aparate de anestezie, un aparat de inalta performanta tip RMN, opt aparate de ventilatie, un electroencefalograf si un ecograf de inalta performanta, care va fi directionat la Clinica de Obstetrica-Ginecologie 1, unde vechea aparatura e depasita”, a precizat managerul.

Acesta a mai spus ca intentioneaza sa mai achizitioneze, din fonduri proprii si alte aparate noi, in valoare de 2,5 milioane lei.