În perioada 10-13 noiembrie, peste 500 de studenți din toată lumea, dar și medici recunoscuți internațional pentru amprenta lor asupra educației și cercetării medicale actuale din Statele Unite ale Americii, Slovenia, Marea Britanie și Ucraina, se întâlnesc la Craiova’s International Medical Students Congress (CIMSC), organizat de Societatea Studenților Mediciniști din Craiova.

Devenit unul dintre cele mai importante congrese internaționale pentru studenți și tineri medici, CIMSC-Craiova’s International Medical Students Congress însumează peste 10 conferințe și 50 de activități practice, cu sprijinul constant din partea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Scopul comun al corpului profesoral UMFCV și al studenților voluntari este îmbunătățirea constantă a educației medicale oferite viitorilor medici, iar congresul completează perfect eforturile zilnice depuse de tutorii noștri în cadrul programelor de studiu.

Pe lângă activitatea științifică, congresul nostru încurajează mult socializarea și formarea unor relații de colegialitate pentru a putea colabora cât mai mult în cariera lor. De asemenea, participanții au oportunitatea de a concura într-o competiție științifică de articole medicale, fiind încurajați să activeze în domeniul cercetării alături de corpul profesoral UMFCV, dar și de coordonatorii lor științifici din întreaga lume, încă de pe băncile facultății.

Toate activitățile din cadrul congresului au un scop comun, perfecționarea cunoștințelor și abilităților de îngrijire a pacienților pentru ca generațiile viitoare de medici să poată întoarce societății tot sprijinul primit în procesul lor de pregătire. Așa cum spun și profesorii noștri, congresul se rezumă la un principiu simplu, „studenții de azi sunt medicii de mâine”.