brasov_spitjud.jpgSuma de 3,5 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Braşov a fost investită în repararea blocului operator şi a secţiei ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă managerul unităţii sanitare, dr. Marius Neculoiu.

Pentru Terapie Intensivă a fost achiziţionată o staţie centrală cu şase monitoare, iar pentru blocul operator trei mese de operaţie cu lămpi, instrumentar chirurgical, un electrocauter, un ecograf, un electrocardiograf. Banii au venit pe parcursul anului trecut, iar reparaţiile la blocul operator au fost finalizate la începutul lunii februarie 2012.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ar mai avea nevoie în acest moment de aparatură pentru blocul operator cum ar fi mese de operaţie cu lămpi, cele existente având o vechime de peste 30 de ani, electrocauter, dar cel mai urgent un RMN. Aparatul pe care îl avem este defect, iar reparaţia sa ar costa 100.000 de euro, în timp ce unul nou ar costa 500.000 de euro. Cred că ar fi mult mai bine să fie cumpărat un aparat nou decât să tot cheltuim cu reparaţia celui vechi care este din anul 2001. Avem promisiuni şi de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean că vom primi fonduri şi în acest an pentru aparatură medicală, dar deocamdată sunt doar promisiuni. Eu sper să se şi materializeze”, a spus managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, alături de alte cinci spitale din municipiul Braşov se află de la 1 iunie 2010 în subordinea Consiliului Judeţean. AGERPRES