3 milioane de lei pentru o nouă secţie ATI a Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare

Consiliul Judeţean Maramureş a alocat, din bugetul propriu, 3 milioane de lei pentru deschiderea unei noi secţii de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie (SBIP) din municipiul Baia Mare, a declarat preşedintele instituţiei, Gabriel Zetea.

“Investiţia este foarte necesară în actual context medical, iar prin această investiţie încercăm să avem asigurate toate condiţiile în cazul bolnavilor afectaţi de virus, aflaţi în stare gravă. (…) Secţia ATI va avea 6 paturi de terapie intensivă urmând a fi dotată cu aparatură de înaltă performanţă.(…) Încercăm să obţinem alte 6 milioane de lei din costul total al dotărilor printr-o finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM o cerere de finanţare fiind  depusă de CJ şi spital. Suntem optimişti şi credem că în cel mai scurt timp nvestiţia va fi realizată”, a spus Gabriel Zetea.

Acesta a subliniat că înfiinţarea secţiei ATI este motivată de necesitatea acordării de servicii specializate pacienţilor infectaţi. “Aproape un sfert dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus au trecut prin Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie (singurul de aceste gen din judeţ – n.r.) şi au necesitat servicii de terapie intensivă. Nefiind un asemenea serviciu, pacienţii au fost transferaţi spitalului de suport Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Baia Mare. În asta consta necesitatea investiţiei, pentru a uşura situaţia pacienţilor şi munca personalului medical”, a declarat Gabriel Zetea.

Conform acestuia, odată cu înfiinţarea secţiei ATI, spitalul va fi în măsură să ofere un serviciu medical unui pacient purtător pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. AGERPRES