Grupul de clinici Dent Estet intră în cel de-al douăzecilea an de activitate cu un număr de 320 de angajați și colaboratori, dintre care peste 90 sunt medici. În prezent, grupul deține o rețea de 10 clinici, dintre care șapte în București și alte trei în afara capitalei. În medie, un număr de 3.800 de pacienți vizitează clinicile Dent Estet în fiecare lună. Valoarea investițiilor în pregătirea și specializarea medicilor va crește cu 30% în 2019 față de anul anterior.

„Aniversarea celor 20 de ani de activitate are pentru noi o însemnătate aparte. Suntem mândri că am reușit să dezvoltăm un business care este centrat pe starea de bine a pacientului, nu pe cifre. Iar încrederea celor peste 80.000 de pacienți care ne-au trecut pragul până acum confirmă lucrul acesta. Scopul nostru este să facem din medicina dentară din România un reper de bune practici, iar faptul că ne-am dezvoltat sănătos și responsabil a fost certificat și de tranzacția cu MedLife, cea mai mare tranzacție de pe piața serviciilor de medicină dentară din România și singura relevantă din ultimii trei ani”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.

Datele Dent Estet arată o schimbare a interesului pacienților pentru eficientizarea timpului petrecut la cabinet. Astfel, ei preferă ședințe de tratament mai lungi, în care să beneficieze de rezolvarea mai multor probleme dentare în aceeași vizită, decât să se prezinte de mai multe ori, în ședințe scurte. De asemenea, tot mai mulți pacienți fac trecerea de la produse și tratamente medii la cele premium. Aceștia preferă tehnologiile digitale pentru siguranța și confortul pe care le oferă, dar și pentru timpul redus de recuperare post-intervenții. Datele Dent Estet mai arată o schimbare pozitivă în atitudinea pacientului român în ceea ce privește interesul pentru sănătatea orală și o tendință de creștere a numărului de pacienți care se prezintă la stomatolog. Pacienții apreciază facilitarea accesului la o echipă multidisciplinară, consideră că acest lucru reprezintă o eficientizare a timpului, tratamente sigure și performante.

„Am înțeles cât de important este timpul pentru pacienții noștri, astfel că adoptarea tehnologiei moderne s-a transformat într-o necesitate inclusiv în industria medicală. Anul trecut, am optimizat cu aproape 25% numărul total de vizite necesare pentru finalizarea unui plan de tratament pentru fiecare pacient, tendință pe care ne propunem să o continuăm. Acest lucru se datorează în special faptului că pacienții beneficiază de experiența unei echipe multidisciplinare. Observăm, totodată, că pacienții noștri se informează și se documentează temeinic înainte de a face o alegere, având în minte mereu implicațiile pe termen lung”, adaugă dr. Oana Taban.

În ceea ce privește valoarea investițiilor în digitalizare, noi tehnologii și achiziții de echipamente, aceasta se ridică la aproximativ 2 milioane euro în ultimii doi ani, nivel pe care intenționează să îl păstreze sau chiar să îl depășească în următorii ani.

„Pe parcursul celor 20 de ani de existență am continuat să inovăm constant și să aducem în România tehnologii și tratamente în premieră. În continuare, ne vom concentra pe dezvoltarea sănătoasă a clinicilor existente, urmărind, totodată, o creștere bazată pe analiză și pregătire profundă, decât una artificială și care nu are la bază eforturi susținute. Misiunea de pionierat rămâne parte din ADN-ul nostru, iar din rolul de lider al pieței suntem onorați să facem un nou pas în evoluția noastră, să ne concentrăm și mai mult pe dezvoltarea și educarea pieței, care are încă un potențial extraordinar de creștere, și să sprijinim pacienții să ia cele mai bune decizii în ceea ce privește sănătatea lor”, menționează Cristian Taban, Director Executiv Dent Estet.

Media vârstei angajaților Dent Estet este de 35 de ani, iar 50% din echipa medicală a clinicilor are o vechime mai mare de cinci ani în cadrul companiei. Compania va continua și anul acesta investiția în programe educaționale și de pregătire a medicilor, cursuri și participări la congrese.

Cele mai accesate servicii ale clinicii sunt tratamentele implantologice, numărul total de tratamente cu implantul dentar crescând în 2018 cu 51% față de 2017, dintre care majoritatea sunt implanturi premium. Acest comportament denotă, încă o dată, orientarea pacienților către servicii de excelență, cu rezultate pe termen lung.

În anul 1999, Dent Estet a inaugurat prima clinică la București, urmată de alte trei în 2003, 2007 și 2017. Cea mai nouă clinică inaugurată în București în 2017 este acreditată ca Centru de Excelență Straumann, o premieră pentru medicina dentară din România, și deține cel mai înalt grad de digitalizare din țară. În 2008, compania a intrat pe segmentul serviciilor stomatologice dedicate exclusiv copiilor, și a deschis la București prima clinică pentru copii din România și Europa de Est. În prezent, există două clinici Dent Estet 4 Kids în București și câte una în Timișoara și Sibiu. În 2012 a fost inaugurată la București și prima clinică dedicată exclusiv adolescenților, Dent Estet 4 Teens. Anul trecut, Dent Estet a demarat la Sibiu cea mai mare investiție a companiei din afara Bucureștiului, odată cu deschiderea celor două clinici, una pentru adulți și cea de-a doua pentru copii.

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids și Aspen Laborator.