Federația Internațională pentru Spina Bifida și Hidrocefalie (IF) serbează Ziua Mondială a Spinei Bifide și Hidrocefalie (WSBHD) pe 25 octombrie 2021.

Anul acesta, IF a ales tema „Deblocați-vă dreptul la sănătate” pentru a atrage atenția asupra drepturilor persoanelor cu dizabilități, așa cum sunt prevăzute în Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități (UNCRPD). Este important ca persoanele cu SBH și familiile lor să fie conștiente de drepturile, conform articolului 25 din UNCRPD. Este la fel de important ca furnizorii de servicii medicale, profesioniștii și factorii de decizie să își înțeleagă obligațiile față de UNCRPD. Prin urmare, IF ar dori să profite de ocazie pentru a sensibiliza și a ajunge la factori decizionali din întreaga lume care ar putea debloca drepturile persoanelor cu Spina Bifida și Hidrocefalie în Ziua Mondială a Spinei Bifide și Hidrocefalie.

Printre alte acțiuni, IF a dezvoltat și lansat un set de instrumente pentru rețelele sociale care oferă informații cheie despre WSBHD, inclusiv mesaje cheie, link-uri, hashtag-uri, infografice pentru a descărca și a partaja pe rețelele sociale pentru o campanie activă în această zi memorabilă.

IF vă invită să participați la evenimentul principal al Zilei Mondiale Spina Bifida și a Hidrocefalie pe 25 octombrie 2021 de la 15:00 la 16:30 (CEST) pe tema „Deblocați-vă dreptul la sănătate”. Acest eveniment va fi împărțit în diferite capitole, concentrându-se pe multiple aspecte ale deblocării drepturilor persoanelor cu SBH, cum ar fi promovarea și protecția UNCRPD, îngrijirea multidisciplinară, prevenirea, incluziunea, oportunitatea de înfrățire și construirea comunității.

 

Înregsitrează-te aici.

 

Sursa: www.ifglobal.org