satu_mare_spitjud.jpgDouăzeci de medici au ales în cursul anului 2014 să lucreze pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, completându-se multe dintre specialităţile la care era lipsă acuză de personal. Directorul medical al SJU, Paula Mare, a declarat că s-au completat unele specialităţi precum reumatologie, hematologie, endocrinologie, continuând dezvoltarea serviciilor medicale.

„Avem medici mulţi care au venit, nu au fost demult aduşi atâţia medici. Avem o adresabilitate, medicii au auzit că este o deschidere şi din partea Consiliului Judeţean. De anul trecut până în prezent avem 20 de medici noi”.

„Aveam probleme foarte mari la nefrologie, unde aveam o singură doctoriţă, a venit o colegă de-a noastră sătmăreancă, mai avem o rezidentă care vine. Am avut probleme la neonatologie, ne-au venit la gastroenterologie, avem o echipă completă, săptămâna aceasta a fost concursul pentru ultimul post, acum avem patru medici tineri. Am adus medici pe endocrinologie, reumatologie, pe boli infecţioase, pe radiologie au venit doi colegi noi, aşteptăm al treilea coleg”, a afirmat Paula Mare.

Potrivit acesteia, ideea de oferire a unei locuinţe de serviciu demarată de Consiliul Judeţean este foarte bună, dând exemplul unor medici care au salarii de 1.700 de lei şi trebuie să plătească 650 de lei chirie.

„Am pornit ambulanţa de tip C, pe linia SMURD, unde pe vin medici din Cluj, din Timişoara, Oradea, care ne asigură garda pe ambulanţă, că noi nu am reuşit să acoperim cu medici. Pe toţi acei medici trebuie să îi cazăm, dacă îi stimulăm poate câţiva vor să rămână. Este o vânătoare de medici în România şi în toată Europa, în condiţiile în care anual merg către străinătate 2.500 de medici din ţară”, a spus Paula Mare.

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în ultima şedinţă alocarea sumei de 400.000 de lei pentru achiziţia de locuinţe pentru medici, având şi un proiect de construire de locuinţe în curtea SJU. AGERPRES