bazac_ion.jpgMinisterul Sanatatii, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, a finalizat normele metodologice prin care spitalele din Capitala vor trece in coordonarea Primariei.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, va prezenta Guvernului, pe 29 ianuarie, proiectul de act normativ privind transferul unor atributii si competente ale MS catre autoritatile publice locale.

„Am creat un proiect pilot, prin care vom transfera in competenta autoritatii locale managementul asistentei medicale in 18 spitale din Capitala. Este un pas important in cadrul procesului de descentralizare, care ramane o prioritate majora a mandatului meu”, a declarat Ion Bazac. Saptamana viitoare urmeaza sa fie semnat protocolul de predare-primire a acestor spitale.

Conform noului proiect de hotarare de Guvern, autoritatile locale vor deveni responsabile de acoperirea cu servicii de asistenta medicala comunitara, asistenta medicala in unitatile de invatamant si asistenta medico-sociala a populatiei, in special din zonele defavorizate. Proiectul de act normativ se gaseste pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro.