elias_spitalul.jpgUn număr de 150 de studenţi au participat în perioada 1 iulie-30 noiembrie în Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar Elias, condusă de profesor universitar dr. Horia Orban, la un stagiu de practică în cadrul unui program din fonduri europene.

În cadrul programului, studenţii au participat la programul zilnic al secţiei, au efectuat manevre şi imobilizări ortopedice, a informat un comunicat de presă al Spitalului Elias. Totodată, studenţii au beneficiat de organizarea de cursuri şi au fost consiliaţi profesionali.

„Pentru mine, stagiul de practică a fost o experienţă foarte interesantă şi cu totul deosebită, pot spune că m-a ajutat să îmi aleg specializarea. Mi-a fost de mare ajutor faptul că am putut intra în sălile de operaţie şi am participat activ în timpul operaţiilor. Am avut ocazia să învăţ foarte multe lucruri practice, am avut norocul şi plăcerea de a învăţa de la doctori preocupaţi de ceea ce ne prezintă şi dedicaţi meseriei pe care o practică”, a declarat Raluca Răducu, student la Facultatea de Medicină UMF Carol Davila din Bucureşti.

Prof. univ. dr. Horia Orban, directorul ştiinţific al programului, membru marcant al ortopediei naţionale şi internaţionale, a apreciat disponibilitatea şi interesul real al noii generaţii de studenţi atât pentru specialitatea de ortopedie şi traumatologie, cât şi pentru medicină în general.
În cursul unui an, au fost efectuate la Spitalul Elias peste 450 de implanturi endoproteice de primă intenţie şi de revizie, 200 de intervenţii artroscopice, 100 de intervenţii chirurgicale tumorale şi au fost tratate peste 500 de cazuri de fracturi. „În vederea instruirii practice, s-au achiziţionat din fondurile alocate proiectului materiale sanitare, consumabile şi echipamente în valoare de 200.000 Euro. De asemenea, din fondurile alocate proiectului, s-au acordat 150 subvenţii a câte 900 lei şi 15 premii în bani (de câte 2.000 lei). Am apreciat interesul studenţilor pentru activităţile organizate de către medicii responsabili din Clinica de Ortopedie şi considerăm că beneficiul major al acestui proiect, dincolo de însuşirea unor cunoştinţe teoretice şi practice peste nivelul celor din stagiile de ortopedie din curicula universitară, a constat în identificarea interesului pentru alegerea şi construirea unei cariere profesionale în domeniu”, a menţionat prof. dr Doina Dimulescu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias. AGERPRES