Peste 150 elevi ai Colegiului Național Unirea din Brașov au discutat pe 10 mai cu specialiștii Alphega Farmacie despre ”beneficiile” fumatului și au încercat să răspundă la întrebarea ”Crezi că fumatul este cool?”, în cadrul celei mai noi întâlniri organizate în Programul ”Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”.

“Desfășurăm astăzi o activitate ce vizează  menținerea  unui stil de viață sănătos. Cu toții ne dorim să avem o viață lungă, dar pentru asta trebuie ca în fiecare zi să facem alegeri care să ne ajute să păstrăm  un stil de viață sănătos. Reprezentanții Programului Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă vă vor prezenta care sunt riscurile fumatului și vă vor da câteva sfaturi utile pentru a avea un stil de viață sănătos“, le-a spus elevilor prezenți la întâlnire Ligia Blaj, Consilier școlar la Colegiul Național Unirea Brașov.

Consultantul Alphega Farmacie, Ramona Georgescu, împreună cu Anca Negulici – Farmacist în cadrul Farmaciei Alphega Thea dinBrașov, le-au prezentat elevilor, într-o maniera amuzantă și interactivă, cât de nociv poate fi fumatul pentru ei și pentru cei din jurul lor.

Subiectul a fost interesant pentru elevii Colegiului Național Unirea și astfel, pe lângă implicarea activă în cadrul prezentării, aceștia s-au pregătit cu materiale informative despre modul în care fumatul ne afectează sănătatea și au deschis întâlnirea cu o prezentare dedicată. Au venit cu date concrete și studii realizate pe această temă, care să demonstreze că fumatul nu prezintă niciun beneficiu.

Campania “Crezi că fumatul este cool?“ este parte a programului ”Sănătos în Clasă, Sănătos Acasa” și reprezintă o campanie de educație și conștientizare în rândul tinerilor a riscurilor fumatului, viciu tot mai des întâlnit și de la vârste tot mai fragede.

Programul SCSA – Sănătos în Clasă Sănătos Acasă își propune să ajungă în cât mai multe școli până la finalul anului școlar, cu teme precum cea dezbătută la Brașov, consumul de tutun, dar și cu teme noi precum metodele de contracepție, un alt subiect sensibil în rândul tinerilor.

Despre SCSA – Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă

Programul SCSA  – Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă este un pogram de creștere a nivelului de informare pentru menținerea unui stil de viață sănătos în rândul elevilor și familiilor lor, dezvoltat de Farmexpert și Farmaciile Alphega din anul 2017.

Până în acest moment au fost organizate campanii de informare dedicate elevilor în 9 orașe și 11 colegii naționale și licee, la întâlniri participând peste 1150 elevi. Temele abordate până în acest moment au fost: ”Crezi că fumatul este cool?” și ”Contracepție și boli cu transmitere sexuală”.