spit_jud_satumare.jpgConsiliul Judeţean Satu Mare a aprobat, luni, alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. .

Preşedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat că banii provin de la Ministerul Sănătăţii şi sunt necesari pentru a putea finaliza lucrărilor de extindere a UPU.

Iniţial valoarea contractului ‘Reabilitare şi Extindere Spital Judeţean de Urgenţă Satu Mare’ era de 4 milioane de lei fără TVA, banii provenind de la Ministerul Sănătăţii şi din bugetul judeţului, dar, ulterior, din cauza unor modificări aduse proiectului a fost necesară alocarea suplimentar a sumei de 1,5 milioane de lei aprobată luni de CJ.

După finalizarea lucrărilor la UPU vor exista toate circuitele şi specializările cerute în situaţii de urgenţă. Ambulanţele vor avea acces în interiorul unităţii, astfel că transportul pacienţilor va fi mult mai operativ. Totodată, urmează achiziţionarea aparaturii medicale, Satu Mare urmând să aibă una dintre cele mai moderne unităţi din regiune. Inaugurarea UPU este programată pentru luna septembrie. AGERPRES