Ştii cât de sănătoşi sunt plămânii tăi? Vino la un consult la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”, al Primăriei Sectorului 6, indiferent dacă locuieşti sau nu în Sectorul 6.
Acesta se află pe Bulevardul Uverturii Nr. 81, unde medicul Specialist Pneumolog te aşteaptă în zilele de miercuri, între ora 16.00-19.00, şi joi de la 9.00-12.30.
Preţul unei consultaţii este de 120 de lei şi nu poate fi decontat de către Casa Naţională de Sănătate.
Programările se fac la numerele de telefon 031.9593 / 0726.150.250/ 0728.105.569.
„Chiar dacă auzim peste tot de Covid, nu înseamnă că alte boli nu ne mai ameninţă. Medicina şi ştiinţa au evoluat atât de mult în ultimii ani încât şi cele mai grave boli pot fi prevenite şi tratate, dacă ele sunt depistate la timp. Dar pentru asta este nevoie de conştientizare şi de a ne face timp pentru analize periodice, chiar şi atunci când nu ne doare nimic. Cel mai important lucru pe care-l putem oferi celor dragi este să fim alături de ei sănătoşi. De aceea îi rog pe toţi bucureştenii să meargă măcar o dată pe an la analize sau controale de specialitate. Centrul ‘Sf. Nectarie’ îi aşteaptă cu aparatură şi specialişti în peste 20 de domenii”, a transmis Mihaela Ştefan, viceprimarul Sectorului 6.
Iniţiativa vine în contextul în care pe 12 noiembrie sărbătorim Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei, o afecţiune caracterizată prin inflamarea ţesutului plămânilor.
În plus, luna noiembrie a fost aleasă pentru lupta împotriva cancerului pulmonar, de către Coaliţia pentru Luna Luptei Împotriva Cancerului Pulmonar. Specialiştii atrag atenţia că maladia poate fi tratată dacă este descoperită la timp.
România are 2.000 de cazuri de pneumonie în fiecare an
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei este sărbătorită din anul 2009, la data de 12 noiembrie, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Cu toate că pneumonia este o boală tratabilă, ea încă face victime. Anual, afectează 450 milioane de persoane şi provoacă 4 milioane de decese la nivel mondial.
În România, sunt depistate în jur de 2.000 de cazuri în fiecare an, iar săptămânal mor opt copii cu vârsta de sub cinci ani.
Deşi boala poate fi prevenită prin vaccinare, în 2018, a fost principala cauză de deces în rândul copiilor din întreaga lume, depăşind astfel malaria.