Un numar de 11 medici rezidenti au ales sa profeseze in unitatile de sanatate publica din judetul Salaj, ca urmare a concursului de rezidentiat pe post din 22 iunie.
„La sediul Autoritatii de Sanatate Publica Salaj a avut loc alegerea posturilor de catre medicii rezidenti care au intrunit punctajul de promovare la concursul de rezidentiat pe port din 22 iunie”, a declarat, pe 30 iunie, Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al institutiei amintite.

Conform acestuia, la concurs s-au inscris 24 de medici, in acest judet fiind disponibile 18 posturi. Repartizarea rezidentilor pe port s-a facut in functie de optiunea lor, in ordinea descrescatoare a mediilor. Din cei 20 de candidati, doar 11 au ales sa profeseze la spitale din Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Crasna si la sediul ASP din Zalau.

Cei 11 medici rezidenti vor fi incadrati in munca de la 1 octombrie 2008, pentru ca din 15 octombrie sa inceapa stagiul de pregatire in centrele universitare alese, ei primind salariul de la unitatea medicala angajatoare. Dupa incheierea acestui stagiu, medicii sunt obligati sa lucreze in spitalul unde au fost repartizati o perioada de timp egala cu cea a studiilor de specializare.

Conform unor reglementari intrate in vigoare in 2005, un medic nu poate profesa daca, dupa absolvirea studiilor, nu face si o perioada de specializare intr-un anumit domeniu medical, numita rezidentiat, cu o perioada cuprinsa intre trei si sapte ani.