Veniturile totale ale Medicover și Synevo din România au crescut cu peste 27% în anul 2018

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a prezentat raportul financiar interimar pentru anul 2018. Medicover a înregistrat în acest interval o creștere a veniturilor globale de 15,8%comparativ cu anul 2017, până la 671,6milioane euro. Medicover este prezentăîn România prin rețeaua de clinici medicale Medicover și laboratoareleși centrele de recoltare Synevo.

„Pe parcursul anului 2018, am continuat creșterea organică cu succes și am integrat companiile achiziționate recent, consolidând astfelprezența noastră pe principalele piețe în care activăm. Condițiile economice din aceste țăriau rămas favorabile, iar noi am căutat să oferim o gamă de servicii de calitate, ușor de accesat de către pacienți”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

În anul 2018, divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 21,1%, până la 346,1 milioane de euro.Creșterea a fost susținută de performanța modelului de afaceri integrat și a serviciilor cu plată accesate de pacienți (fee for service), în special în Polonia și România. În anul 2018 divizia a atins un număr record de 185.000 de membri noi la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat anul trecut venituri de 336,7 milioane euro, cu 10,6%mai mari față de anul anterior. Extinderea teritorială a fost o prioritate în anul 2018, când s-au lansat 69 de noi puncte de recoltare, rețeaua atingând un număr total de 570 de astfel de centre la nivel global.

Veniturile cumulate pe piața din România au crescutîn anul 2018 cu 27,1% până la 93,8 milioane euro, față de valoarea de 73,8milioane euro raportată în 2017. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivelglobal, după Germania și Polonia, cu o pondere de 13,9%.

„Am încheiat anul 2018 cu o rețea mai puternicăși acoperire națională mai mare. Achizițiile realizate de-a lungul anului, atât în București, cât și la Oradea șiîn regiunea Oltenia, ne consolidează poziția în piațăși ne aduc mai aproape de pacienți. În 2019 vom continua dezvoltarea, oferindservicii de cea mai bună calitate completate de investiții în digitalizare și în îmbunătățirea experienței pacienților, care deja se află la un nivel superior”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

Rețeaua de clinici Medicover din România a crescut în 2018 cu 50% până la 37 de unități ca urmare a tranzacțiilor finalizate, respectiv achiziția Spitalului Pelican din Oradea, a celor două clinici deținute de Centrul Medical Academica în București și a Centrului Medical Phoenix, un operator medical privat din Oltenia cu o rețea de opt clinici în orașe precum Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat și Drăgășani.

„Anul 2018 a fost un an de expansiune pentru Synevo România. Am deschis 21 de noi centre de recoltare, oferind pacienților din țară un acces mai facil la serviciile noastre de laborator. Am continuat să investim în dotarea tehnologică a laboratoarelorși am adus noi teste avansate mai aproape de pacienți.În 2019 vom continua extinderea teritorială si vom adopta noi tehnologii si instrumente digitale care să contribuie la creșterea gradului de satisfacție al pacienților”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

RețeauaSynevo din România cuprindea la finalul anului 2018 un total de99 de centre de recoltare acoperind 33 de județe din țară, respectiv 42 de orașe.