Veniturile Gral Medical au crescut cu 24% în primul semestru, la 71 milioane lei

Gral Medical a înregistrat, în primul semestru din 2018, o creştere a veniturilor cu 24% faţă de perioada similară a anului precedent, la nivel de grup veniturile totalizând 71,1 milioane lei, peste proiecţiile bugetare fundamentate pe o creştere organică de 20%.
“Compania îşi menţine trendul crescător, superior creşterilor de pe piaţă, investiţii orientate cu predilecţie către inaugurarea de centre noi oncologice ce vor funcţiona complet începând cu anul 2019”, se menţionează într-un comunicat remis presei.
Toate categoriile de servicii au înregistrat creşteri cu două cifre, Laboratoarele GRAL şi Spitalul OncoFort înregistrând însă creşteri peste estimările iniţiale, 27%, şi respectiv 30% faţă de anul anterior.
Reţeaua de Laboratoare Gral s-a mărit cu 3 laboratoare şi 3 centre de recoltare inaugurate în Capitală şi în oraşul Bacău, iar în prezent funcţionează în cadrul Spitalului OncoFort unul dintre cele mai moderne Laboratoare de Biologie Moleculară din Bucureşti.
Laboratorul Gral Medical Bacău este funcţional deja iar începând cu luna septembrie în cadrul centrului se va deschide un cabinet pe endocrinologie unde va lucra unul dintre cei mai renumiţi medici din regiune. Până în prezent, peste 500 de pacienţi au apelat la serviciile de analize medicale efectuate în laboratorul Gral din Bacău, se precizează în comunicat.
“Există solicitări de colaborare în mai multe judeţe din ţară, analizele medicale de laborator marca Gral sunt apreciate din ce în ce mai mult de către medicii specialiştii, pentru că nu am făcut, şi nu vom face, rabat la tehnologie, consumabile şi protocoale medicale. În următoarea perioadă ne dorim să devenim etalon pe analize medicale de laborator pentru jumătate din judeţele din ţară şi să ajungem la peste 20 de laboratoare”, a declarat Robert Chiţan, director promovare-dezvoltare Gral Medical.
Pentru anul 2018, compania Gral Medical şi-a bugetat un fond de investiţii de 6 milioane de euro, investiţii ce vizează deschiderea unui centru oncologic în judeţul Argeş, OncoFort Piteşti, ce va oferi servicii complete de diagnostic şi tratament oncologic (radioterapie, chimioterapie, analize medicale de laborator, imagistică medicală) şi în Bucureşti, în premieră pentru sectorul privat, un centru de excelenţă în tratarea cancerului de tiroidă.
Spitalul Oncofort din Piteşti va fi dotat cu aparatură de ultima generaţie: accelerator cu particule, RMN cu 16 canale şi 9 suite pe specialităţi medicale, computerul tomograf cu 32 de slice-uri ce permite imagistica întregului corp şi un laborator de urgenţă.
Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului de Tiroidă din Bucureşti este un proiect de mari dimensiuni ce va oferi un tratament complet tuturor pacienţilor din ţară cu afecţiuni endocrinologice. Centrul va fi dotat cu 10 paturi ce va permite tratarea a 1.000 de pacienţi anual.
Ambele centre sunt prevăzute cu paturi, în regim de spitalizare de zi, iar echipa medicală a fost deja formată cu unii dintre cei mai valoroşi medici specialişti din regiune, medici ce îşi doresc să practice, într-un parteneriat pe termen lung, o medicină orientată către rezultate.
Compania şi-a bugetat pentru anul 2018 venituri de 140 milioane lei, în creştere cu peste 20% faţă de anul anterior, creşteri ce vor fi susţinute de reţeaua de laboratoare Gral, secţiile de oncologie şi segmentul corporate.
Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din Capitală şi al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt Gral Medical şi Medical Center Gral. AGERPRES