Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Un teren din curtea Spitalului Filantropia va fi pus la dispoziția Ministerului Sănătății pentru realizarea unui nou centru de transfuzie sanguină al Capitalei, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Am primit rugămintea de la doamna director a Centrului de Transfuzii de Sânge din București de a pune la dispoziție un teren de o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați pentru a se construi un nou centru de transfuzii, deoarece acesta funcționează acum într-o clădire cu bulină roșie. În curtea Spitalului Filantropia, unde acum se află o clădire în ruină, vom pune la dispoziție această suprafață de teren Ministerului Sănătății, în scopul realizării noului centru de transfuzii al Capitalei“, a spus Firea, după ce a dat startul campaniei “O picătură de sânge poate salva o viață!”.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, a menționat că instituția pe care o reprezintă funcționează într-o clădire care nu a fost consolidată. “Știe toată lumea că noi funcționăm într-un bloc de locuințe care e construit de aproape 100 de ani, care nu a suferit niciodată o reabilitare tehnică, o consolidare, care nu are structură antiseismică pentru un cutremur de 7 grade, de exemplu, și ne imaginăm cu toții ce s-ar întâmpla dacă ar veni acest cutremur și centrul de transfuzie s-ar prăbuși cu personal cu tot”, a spus Goșa.

Ea și-a exprimat speranța că se va rezolva problema persoanelor cu talasemie și hemofilie. “Centrul nou e absolut necesar și poate cu acest prilej rezolvăm problema și a talasemicilor, și a hemofilicilor”, a adăugat Goșa. AGERPRES