Tulcea: Un nou medic de familie pentru comunităţile izolate din Deltă

Sulina, singurul oraş din Delta Dunării, zonă considerată izolată în condiţiile în care accesul se realizează doar pe apă, are începând din această lună doi medici de familie.

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a autorizat luna trecută cabinetul noului medic de familie care îşi va desfăşura activitatea în Sulina, contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) fiind, de asemenea, încheiat.

Din luna aprilie a anului trecut, medicul respectiv a încercat să obţină un spaţiu pentru deschiderea unui cabinet în Sulina. Cererea depusă la CJAS la sfârşitul lunii trecute a fost aprobată, astfel că se află în relaţii contractuale începând cu această lună“, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJAS, Eugenia Vasile.

În oraşul Sulina, mai există, potrivit sursei citate, un medic de familie, iar alţi trei medici îşi desfăşoară activitatea în comunele C.A. Rosetti, Chilia Veche şi Sfântu Gheorghe.

Medicii care aleg să profeseze în localităţile izolate din Delta Dunării beneficiază de un spor de 200%, acest stimulent constituind o facilitate acordată din anul 2015 pentru atragerea specialiştilor în judeţ.

În cele şapte comune şi în oraşul Sulina din Delta Dunării locuiesc circa 12.000 de persoane. AGERPRES