Trei clinici ale Spitalului Municipal Timişoara, vor fi reabilitate şi modernizate pe fonduri europene şi bani de la bugetul local, unitatea sanitară fiind în subordinea municipalităţii timişorene.

”A fost deja demarată procedura de achiziţionare de servicii pentru reabilitarea şi modernizarea Clinicii ORL, având în vedere obţinerea de fonduri pe Programul Operaţional Regional (POR) pentru ambulatoriul de specialitate, la fel ca şi pentru ambulatoriul Clinicii de Oftalmologie. Până în toamnă, faţada clinicii va arăta cu totul altfel”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu.

Edilul spune că la Clinica ORL se impuneau aceste lucrări de mai mult timp, pentru a o face funcţională specificului activităţii, dar şi pentru că bucăţile de tencuială desprinse din zidărie deveniseră pericol pentru trecători, mai ales că în apropiere este un liceu, frecventat de peste 1.000 de elevi.

Cea mai aşteptată intervenţie la ORL, de către medici şi pacienţi, este montarea unui lift – bolnavii nedeplasabili erau transportaţi de la un etaj la altul cu targa, pe scări – investiţia, în valoare de 2,4 milioane de lei urmând să se facă din bugetul local.

Ambulatoriul Clinicii de Oftalmologie din Timişoara va intra în proces de reabilitare tot pe Programul Operaţional Regional, avându-se în vedere şi extinderea lui. Aici se va reabilita parterul clinicii, o sală de intervenţii şi amfiteatrul, a precizat Robu.

Clinica de Oftalmologie din Timişoara, care este şi cel mai vechi spital din ţară, a fost reabilitată de municipalitate în urmă cu aproape trei ani, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 1 milion de lei, cu circa o jumătate de milion de lei mai puţin decât se estimase iniţial.

În aşteptarea aprobării proiectului cu finanţare europeană (POR 2014-2020) este Clinica de Balneofizioterapie, pentru care a fost elaborată tema de proiectare pentru achiziţia serviciilor în vederea accesării fondurilor nerambursabile.

Clinica de Balneofizioterapie din Timişoara este cea mai mare din vestul ţării, dar în ultimii ani a fost închisă din cauza degradării avansate, întrucât, până recent, nefiind proprietara imobilului, municipalitatea nu a putut face investiţii. Recent, municipalitatea a câştigat-o în instanţă şi legea îi permite aceste intervenţii.

Toate cele trei ambulatorii vor fi dotate şi cu echipamentele necesare, costurile acestor investiţii ajungând la aproximativ 3 milioane de euro. AGERPRES