Spitalul Orasenesc Buhusi are doua noi specialitati: cardiologie si ortopedie – traumatologie

buhusi_ambulatoriu.jpgIn urma cu cateva luni, Spitalul Orasenesc Buhusi a reusit sa obtina acordul Ministerului Sanatatii privind aprobarea modificarii structurii si imbogatirea acesteia cu doua noi specialitati: cardiologie si ortopedie – traumatologie, specialitati care nu au mai existat in structura spitalului buhusean de la infiintarea sa in anul 1977.

Cele doua specialitati noi sunt organizate in doua compartimente, compartimentul cardiologie cu 5 paturi, care functioneaza in cadrul sectiei medicina interna (unde lucreaza acum si un medic cardiolog nou, Dr. Elena Andries) si compartimentul ortopedie – traumatologie cu 4 paturi, care functioneaza in cadrul compartimentului chirurgie generala.

Dupa adresa Ministerului Sanatatii privind aprobarea noii structuri, aceasta a fost aprobata si de catre Consiliul Local Buhusi, iar in urma cu cateva zile a fost primita si vizita inspectorilor D.S.P. pentru autorizarea sanitara a institutiei pe noua structura organizatorica.

In ultimii ani, spitalul buhusean a suferit modificari majore, atat prin modificarea de mai multe ori a structurii organizatorice prin suplimentarea numarului de paturi de internari de zi, cat si prin redistribuirea de paturi pentru crearea de specialitati noi, cum este cazul acum. De asemenea, s-a incercat si de cele mai multe ori s-a si reusit, sa se abordeze o noua strategie de abordare a pacientului, atat prin crearea unor conditii hoteliere care sa satisfaca cele mai exigente cerinte, cat si prin diversificarea si modernizarea calitatii serviciilor medicale acordate.

buhusi_salon.jpg

“Aceasta politica se dovedeste a fi una buna, fapt ce reiese si din cresterea continua a adresabilitatii, dar si a gradului de satisfactie a pacientilor, grad care in institutia noastra se face prin analizarea chestionarelor date fiecarui pacient in parte la internare, iar acolo unde apar probleme le rezolvam intervenind si ajutand acel sector de activitate. Suntem a doua unitate sanitara din judet acreditata si prima dupa actualele standarde si nu vrem sa facem rabat de la acestea. Cred ca aceste lucruri fac diferenta dintre noi si celelalte spitale, aici lucram in continuare dupa protocoale / proceduri de lucru, le dezvoltam continuu, am ajuns la multe dintre ele la editia a doua si revizia a treia lucru care pentru cunoscatori spune multe. In acest spital sunt respectate standardele de acreditare A.N.M.C.S., personalul de aici cunoaste si contribuie fiecare in functie de competentele sale profesionale la dezvoltarea sectoarelor unde isi desfasoara activitatea”, a declarat Constantin Poiana, manager de calitate al Spitalului Orasenesc Buhusi.

Dr. Toron Mouhannad, managerul general al spitalului, spune ca in viitor se va incerca sa se dezvolte si sa se imbogateasca structura cu noi specialitati. “A sta pe loc fara sa iti pese inseamna ca esti condamnat la uitare si subdezvoltare. Avem multe de facut , trebuie sa continuam reabilitarea / modernizarea celorlalte sectoare unde nu am reusit inca sa facem acest lucru, trebuie sa dotam spitalul cu aparatura noua performanta, sa accesam fonduri europene si de alta natura nerambursabile, sa atragem medici, atat pentru specialitatile noi cat si pentru cele existente si sa lucram in continuare la schimbarea mentalitatilor. Avem inca, din pacate, cateva sectoare de activitate unde mentalitatile au ramas invechite si aici trebuie sa intervenim, pacientul trebuie sa se simta in siguranta cand ne trece pragul si sa beneficieze de conditii deosebite de cazare,cat si de un act medical complex, modern. Exact aceste lucruri cred ca va face in viitorul apropiat diferenta dintre un spital unde pacientii se duc dar sunt dezamagiti si un spital unde pacientii vin cu drag si recomanda si altora acest lucru. Avem, in continuare, sprijinul Consiliului Local Buhusi, iar acest lucru ne incurajeaza sa continuam pe acest drum. Incurajarile vin si de la institutiile centrale, care monitorizeaza si apreciaza modul nostru de abordare si strategia de dezvoltare pentru urmatorii ani”, conchide Dr. Toron Mouhannad, managerul general al Spitalului Orasenesc Buhusi.

buhusi_hol_spital.jpg