Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost acreditat de nivel II de către ANMCS

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava se află printre puţinele unităţi medicale acreditate la nivel II, alături de Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Prof. Dr. Matei Balş” şi alte două spitale universitare, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

SJU Suceava a fost acreditat în urma evaluării de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) cu un punctaj de 96,35 puncte dintr-o sută. Potrivit lui Flutur, dintre cele 671 de spitale publice şi private, 147 de spitale au intrat în evaluarea ANMCS în vederea acreditării şi doar 22 îndeplinesc standardele impuse. Conform site-ului ANMCS, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” a obţinut în urma evaluării 93,01 puncte.

“Prin acest certificat avem confirmarea negru pe alb că oamenii de la spital şi-au făcut treaba. (…) Managementul de acolo merită aprecieri şi felicitări, (…) intenţionăm să mai alocăm 100 de milioane de lei pentru investiţii, pentru ambulatoriu, blocuri operatorii, heliport”, a spus Flutur.

Totodată, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu,  a spus că acest nivel de acreditare este “o recunoaştere a eforturilor din ultimii 10 ani”, reprezintă creşterea credibilităţii spitalului şi a încrederii pacienţilor, oferind garanţia unor servicii medicale de calitate pentru pacienţi, a unui risc infecţios scăzut şi a unui grad de confort ridicat din punct de vedere al serviciilor hoteliere, dar şi pentru angajaţi satisfacţia unor condiţii foarte bune de muncă. “Ne mândrim că suntem pe acelaşi palier cu spitale de vârf din Bucureşti”, a spus managerul SJU Suceava.

Standardele ANMCS prevăd şase niveluri de acreditare, respectiv I – “acreditat”, II – “acreditat cu recomandări”, III – “acreditat cu rezerve”, IV – “acreditat cu încredere redusă”, V – acreditare pentru o perioadă de maximum 6 luni de la primirea raportului de acreditare, pe durata căreia li se eliberează o decizie de prelungire a procesului de acreditare, VI – “neacreditat”. AGERPRES