Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără printre unităţile spitaliceşti din ţară în care nu se mai poate vorbi de deficit de medici, potrivit managerului instituţiei, Elena Vişan, care a subliniat că în ultimii trei – patru ani la Slatina au venit şi au rămas peste 70 de medici.

Din fericire suntem unul dintre puţinele spitale din ţară care nu mai putem vorbi de deficit de medici. Au venit foarte mulţi rezidenţi pe post, au venit medici tineri la concursurile organizate de noi. În acest moment nu mai putem vorbi de un deficit de medici. Peste 70 de medici au venit în ultimii trei ani, rezidenţi pe post şi prin concurs“, a declarat Elena Vişan.

Managerul SJU Slatina a menţionat că instituţia are în continuare nevoie de medic alergolog, după ce în ultimii ani postul a fost scos în mai multe rânduri la concurs, dar a rămas neocupat. “O singură specialitate rămâne în continuare neacoperită şi anume alergologia. Sunt şanse ca din ianuarie să vină un medic alergolog şi la SJU Slatina”, afirmă Elena Vişan.

Ea a menţionat că spitalul nu a reuşit să acopere în totalitate deficitul de asistenţi şi infirmieri, deşi au fost organizate mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor, însă acest fapt nu pune probleme în desfăşurarea activităţii. “La cadrele medii ar mai fi nevoie de 15-20 de asistenţi, infirmieri, dar nu este o problemă”, a susţinut managerul.

Elena Vişan a subliniat că majoritatea medicilor care au venit la Slatina în ultimii ani au rămas în acest spital. “Noi îi sprijinim cu tot ceea ce putem, am văzut iniţiativa administraţiei locale de a construi locuinţe. (…) Ei spun că se simt foarte bine aici, aleg să vină la Slatina, deşi ar avea posibilitatea să meargă în oraşe mai mari”, a conchis managerul.

Primarul municipiului Slatina a anunţat luna trecută intenţia administraţiei locale de a construi locuinţe pentru medici, demersul având scopul de a-i încuraja pe aceştia să rămână în municipiul Slatina. AGERPRES