Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi are un deficit de 155 de medici

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi are un deficit de 155 de medici, în condiţiile în care numai prin Unitatea de Primiri Urgenţe trec anual 88.000 de pacienţi, a declarat managerul instituţiei, Alina Dobrea.

Potrivit acesteia, la medici există deficit pe secţiile de neurologie, neurochirurgie, nefrologie, neonatologie şi diabet, dar cu toate acestea la concursul organizat pentru ocuparea a 17 locuri de medici s-au prezentat doar şase candidaţi.

“La medici, gradul de ocupare este de 63%. Avem deficit de personal pe secţiile de nefrologie, neonatologie, neurochirurgie, neurologie şi diabet, în total fiind vorba despre un deficit de 155 de medici. Pe 29 iunie am scos la concurs 17 posturi pentru medici, dar s-au prezentat doar şase persoane, doi dintre ei fiind pentru secţia de diabet. Cele şase persoane înscrise la concurs urmează să susţină, până pe 22 septembrie, examenul şi vom vedea câţi îl vor şi lua”, a precizat Dobrea.

Managerul spitalului a mai spus că deficitul de personal la nivelul unităţii sanitare este de 1.232 de posturi, din care 155 sunt pentru medici, gradul de ocupare fiind la asistenţi de 84%, la infirmiere – 60%, la îngrijitoare – 30%, la ambulanţieri şi personal de deservire – 20%, iar la muncitori – de 60%.

În prezent, spitalul are 2.042 de angajaţi, dintre care 266 sunt medici. AGERPRES