Sorina Pintea: Faţă de Maternitatea Giuleşti a fost creată o polemică care nu este benefică nimănui

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că în ce priveşte Maternitatea Giuleşti “a fost creată o polemică care nu este benefică nimănui”, iar lucrurile trebuie rezolvate. “Faptul că s-au raportat aceste infecţii, că se iau măsuri, în sfârşit este un lucru bun, lucrul bun nu este că avem atât de mulţi bebeluşi infectaţi, dar au mai fost focare în ţară, lucrurile s-au rezolvat. în sensul respectării procedurilor, protocoalelor. Cred că vizavi de Maternitatea Giuleşti a fost a creat o polemică care nu este benefică nimănui, lucrurile trebuie rezolvate”, a afirmat Sorina Pintea, la Digi 24.

În opinia sa, este momentul să se aplice prevederile din legislaţie. “Cred că este momentul să aplicăm ceea ce există în legislaţia în acest moment – să ne facem treaba. Cred că mentalitatea ne împiedică să ne facem treaba, pentru că nu se pune problema lipsei banilor”, a punctat Pintea.

Întrebată cine ar trebui să schimbe mentalitatea, ea spus: “Media, presiunea publică şi conştiinţa fiecăruia”.

La Spitalul “Grigore Alexandrescu” au ajuns de la sfârşitul lunii noiembrie şi până în prezent mai mulţi copii născuţi la Maternitatea Giuleşti infectaţi cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice. AGERPRES